Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Θεέ μου,κάνε το θαύμα σου

Πολύ καλή μας μέρα!!!!
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα!Ημέρα θαύματος και Αναστάσεως!
Εάν έχετε κάνει τον κόπο να διαβάσετε την πρώτη μου ανάρτηση,σίγουρα γνωρίζετε πως ,σε τούτο εδώ το blogoπαλατάκι ,τα πράγματα θα είναι σαν τη ζωή : πολλά και διάφορα.
Κάποιες φορές θα σας κρατώ παρέα με "χειρός επιχειρήματα" κι άλλες με σκέψεις και μοιράσματα (μυαλού σκαρφίσματα).Σήμερα έχει κι από τα δυο γιατί κι έτσι "είμαι εγώ"!!!(μη στραβώνεις,καλό μου!Άμα δε θες έχεις εναλλακτική,πατάς το "x" επάνω δεξιά κι έφυγες,αλλιώς στρογγυλοκάθεσαι !)
Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πάνε πια, από όταν διάβασα την παρακάτω εκδοχή ,για το καταφύγιο της υπέρτατης δύναμης.Παραδέχομαι ότι με κάλυψε απόλυτα,τη λησμόνησα και τώρα,όχι χωρίς λόγο,την ανέσυρα !
ΚΌΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΉ ΔΕΜΈΝΗ,ΣΤΗΝ ΑΝΈΜΗ ΤΥΛΙΓΜΈΝΗ,
ΔΩΣ' ΤΗΣ ΚΛΌΤΣΟ ΝΑ ΓΥΡΊΣΕΙ
ΠΑΡΑΜΎΘΙ Ν' ΑΡΧΙΝΉΣΕΙ
Λέει ,λοιπόν ο μύθος ,πως κάποτε μαζεύτηκαν οι θεοί για να αποφασίσουν την ασφαλέστερη κρυψώνα για τη μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος, έτσι που ο άνθρωπος να μην τη βρει παρά μόνον όταν θα έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να τη χρησιμοποιήσει με υπευθυνότητα.Ο ένας  από τους θεούς πρότεινε να την κρύψουν στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού. Όμως οι υπόλοιποι συνειδητοποίησαν ότι ο άνθρωπος θα σκαρφάλωνε στο ψηλότερο βουνό και θα έβρισκε αυτήν τη δύναμη πολύ γρήγορα.
Ένας άλλος είπε: “Ας την κρύψουμε στο βυθό της θάλασσας!” Μα για άλλη μια φορά, συνειδητοποίησαν ότι ο άνθρωπος θα εξερευνούσε αυτή την περιοχή και θα έβρισκε τη σπουδαιότερη δύναμη του σύμπαντος πριν να είναι αρκετά ώριμος γι’ αυτήν.
Τελικά, ο πιο σοφός Θεός απ’ όλους είπε: “Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε! Ας κρύψουμε τη μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο. Ποτέ δε θα σκεφτεί να ψάξει εκεί πριν να είναι αρκετά ώριμος ώστε να στραφεί μέσα του”.
Κι έτσι ,οι θεοί έκρυψαν τη μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο.
Εκεί βρίσκεται λοιπόν και μας περιμένει να την αποκαλύψουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε!
Αν θεωρείς πως στη ζωή σου χρειάζεται ένα θαύμα,καν' το "Θεέ" μου!!!!!Σε σένα που διαβάζεις απευθύνομαι...
Καλά σου πράγματα και όμορφά σου θαύματα !!!!
Φιλιά κατάμουτρα ;-)
Φτιαγμένο από σχέδιο της Gravelroad